Veckobrev 5

Tiderna är knappa för många efter julhelgerna och dessvärre är tiderna knappa även för vår förening. Det finns många rykten i omsving kring detta och vi vill understryka att vi inte har till avsikt att ställa in några aktiviteter i nuläget annat än dem som vi redan håller vilande. Det finns dock saker att glädjas över också:
Vi är glada över att kunna konstatera att den frigörande dansen och yogan har kommit igång igen, men att det på grund av aktiviteter på FIFH-hallen som ligger bortom vår kontroll, tyvärr måste ställas in under fredagen 8 februari. Ibland har FIFH stora evenemang då de har behov av hela anläggningen, och då måste vi tyvärr ställa in vår verksamhet vid de tillfällena.
Imorgon har vi premiär för vår nya kör: den uppfriskande kören! Vi är mycket nöjda med att den blev fullbokad direkt, men att vi håller dörren lite grand på glänt utifall vi får platser över efter första tillfället imorgon torsdag.

Vi är dessutom glada över att snart kunna välkomna tillbaka vår lättgympa, som varit inställd på grund av sjukdom. Det första passet kör igång igen den 12 februari, men vi kommer givetvis att påminna om detta både i våra dagliga utskick – för de som prenumererar på dem, samt på hemsida och nyhetsbrev.
Nu till lite mer mondäna ting:
Jag har av några medlemmar blivit tillfrågad om jag vill skriva lite om rökning. Rättare sagt den rökning som sker intill entrén till FIFH-hallen.
Lagen stadgar att rökning inte får ske inom ett visst antal meter från en entré till en offentlig byggnad. Frågan är nu huruvida FIFH-hallen ska anses vara en offentlig byggnad eller ej. Detta lämnar jag osagt och ber er rökare att istället tänka på att inte blossa precis vid ingången och ta hand om fimparna (och inte slänga dem på marken) om inte annat för att visa hänsyn till våra och FIFH:s icke-rökande medlemmar, varav flera lider av astma och allergier.

Idag, läs onsdag, gick det ut ett sms med en påminnelse om att betala medlemsavgiften 2024. Jag kan tyvärr inte svara på era frågor om vi fått in era betalningar, eftersom jag inte har direktåtkomst till vår bank utan måste fråga vår kassör. Men nya medlemmar som blivit medlemmar efter oktober 2023 behöver inte betala för 2024. Eftersom vi drabbats av sjukdom här på kansliet förra veckan ligger vi lite efter när det gäller utskrifter av medlemskort, men detta kommer att ske löpande och vi kommer att ta kontakt med er ute på aktiviteterna med medlemskorten.

Det finns sprickor överallt, det är så ljuset tar sig in
Leonard Cohen (1934-2016)