Veckobrev vecka 44

Under denna vecka har som bekant Halloween infallit. Det är ursprungligen en skotsk högtid (”All hallows eve”) som amerikanerna gjort till sin och slängt in allehanda spöklika figurer för att krydda till det, vilket till största del barn firar genom att gå från hus till hus och tigga godis och hota med vedergällning om man inte får det. Engelsmännen firar Guy Fawkes night på söndag då de tillverkar dockor som ligger på gatan utanför pubar där ungarna skanderar ”a penny for the Guy” för att på det sättet kunna införskaffa det godis som amerikaner och i större utsträckning även europeer skaffar sig genom att gå utklädda från hus till hus. Guy Fawkes-masker förekommer för övrigt i thrillern ”V for vendetta” och Guy Fawkes själv var den man som fångades på bar gärning i ett källarutrymme under det engelska parlamentet 5 november 1605 i Westminster då han stod i begrepp att spränga detsamma. Den nyktre glädjedödande realisten kan dock meddela att eftersom detta var ”gamla stilen” dvs enligt juliansk tideräkning, så var det egentliga datumet drygt 10 dagar senare.

Under november kommer vi att kalla till ett extra årsmöte med anledning av att vår försenade årsredovisning äntligen är klar. Orsaken till förseningen är att vår redovisningsekonom tyvärr drabbades av sjukdom vilket försenade arbetet med redovisningen avsevärt. Eftersom detta är ett extra årsmöte behöver vi inte ta hänsyn till den väntetid som är obligatorisk för ett ordinarie möte. Mötet kommer alltså att sammankallas med relativt kort varsel, men vi hoppas att ni har möjlighet att komma likafullt. Det är obligatorisk förhandsbokning och endast registrerade medlemmar kan delta och rösta. Dagordning kommer att publiceras på hemsidan med lösenord. Lösenordet kommer att skickas ut med SMS i samband med kallelsen. Vi hoppas kunna spika datumet relativt snart.

I övrigt kommer vi att ha arombastu med aufguss på Funkisbadet på torsdag eftermiddag. Boka din plats genom vårt bokningssystem, anmalan@fvkmalmo.se eller ring/sms:a kansliet på 0708 417 586.

Eftersom det är höstlov i skolorna under denna vecka har vi haft fler inställda aktiviteter än vanligt. Vi hoppas att ni har överseende med detta. Följaktligen har vi inte någon yoga eller frigörande dans denna fredag, men vi kör igång som vanligt nästkommande vecka.
Nu är det klart att vårt första teknikcafé kommer att hållas den torsdagen 16 november klockan 15:00. Vi kommer att prata om smartphones. Boka här, anmalan@fvkmalmo.se eller ring/sms:a kansliet på 0708 – 417 586. Aktiviteten kräver att minst fyra personer anmäler sig, så kom gärna och lyssna, fråga och diskutera med oss.

Det var allt för denna vecka

Vi önskar er en trevlig och lugn allhelgonahelg

Anna och Thomas på kansliet

"En mask säger oss mer än ett ansikte" 
 Oscar Wilde