Veckobrev 43

Nu faller höstmörkret tidigare och tidigare och vi går tillbaka till normaltid (”vintertid”) på natten mellan lördag och söndag. Kansliet är sysselsatta med att planera inför nästa år, men redan nu kommer Friskvårdsklubben att kunna erbjuda lite nya aktiviteter på eftermiddagarna. Dels kommer vi kunna erbjuda ett Teknikcafé för att lära ut de mest grundläggande kunskaperna gällande vardagsteknik och dessutom diskutera enklare tekniska problem som kan uppstå och hur man löser dem. I mitten av november kommer det att handla om s k smarta mobiltelefoner och vi visar bl a hur Friskvårdsklubbens egna interaktiva tjänster fungerar och olika sätt som en smart telefon kan vara till nytta i vardagen och vad man bör tänka på säkerhetsmässigt. Därtill kommer vi redan nästa vecka att kunna erbjuda en hästklappningsaktivitet där sex deltagare får möjlighet att träffa hästar och lära sig mer om dem. På dessa aktiviteter måste man vara betalande medlem för att få delta.

Med hösten kommer höstförkylningar och årets influensa. Därtill finns Covid i högsta grad kvar i samhället och vi rekommenderar att man följer råden från Folkhälsomyndigheten och regionen gällande vaccinationer och att man även i fortsättningen håller avstånd och  tänker på handhygien. Därtill så ber vi er att stanna hemma om ni är förkylda. Detta gäller även våra egna coacher, så därför kan det hända att en del av våra aktiviteter ställs in emellanåt.

Vi vill därför passa på att påminna om vad som gäller för inställda aktiviteter. Vi försöker alltid att undvika att ställa in , men i de fall då vi blir tvungna meddelas detta via SMS till alla som bokat plats, eller i de fall där vi har drop-in, till alla registrerade medlemmar. För de personer som bara prövar på har man själv ansvar för att kontrollera huruvida aktiviteten blir av eller ej på vår hemsida. Kansliet skriver alltid upp inställda eller flyttade aktiviteter på hemsidan. Om inget meddelande gått ut om att aktiviteten är inställd, eller något meddelande står på vår hemsida kommer aktiviteten att hållas enligt schemat. Tänk på att schemat är ett levande dokument och därför kan ändras lite grand under terminens gång. Så gå gärna in och titta på hemsidan. Det är det schemat som gäller.

Nu lider året mot sitt slut och det börjar bli dags att förnya medlemskapet. Friskvårdsklubbens medlemsavgift täcker kalenderår oavsett när på året man löst medlemskap. Men mot slutet av året brukar föreningen erbjuda nya medlemmar de sista månaderna och följande år om man blir medlem innan första januari. För våra befintliga medlemmar kan vi erbjuda möjligheten att få nästa år för 140 kronor om man förnyar innan den 1 januari. Därefter kommer medlemsavgiften att höjas till 150 kronor enligt ett beslut taget på vårt årsmöte i våras.

Hälsar

Anna och Thomas på kansliet

" Vänlighet är ett språk som den döve kan höra och den blinde kan se" 
Mark Twain