Veckobrev vecka 37

Det händer mycket i Malmö nu i höst. På söndagen så uppmärksammades suicidprevention i och med att de s k gula bänkarna invigdes i Malmö och nu på fredag kommer funktionsstödsförvaltningen i Malmö att hålla ett öppet panelsamtal om tillgänglighet i Malmö där Friskvårdsklubben finns representerat i panelen. Mer om denna här:

Men hösten innebär också förkylningar, influensa och nya varianter av covid. Oavsett vilken form av sjukdom man drabbats av så gäller det fortfarande att man inte bör medverka på en aktivitet om man inte är frisk. Och vi tillämpar givetvis samma princip på våra friskvårdscoacher – de kommer att ställa in om de drabbas av förkylningar eller annan sjukdom och för det hoppas vi att ni har överseende.
Detta har tyvärr drabbat mat- och kostcirkeln, som därför skjuts fram en vecka. Nytt startdatum är alltså 21 september.
Vid sjukdom eller om man av någon annan anledning tvingas att avboka så meddela kansliet via samtal eller sms till
0708-417 586 – om vi inte svarar kan ni prata in på telefonsvararen. Tänk på att försöka tala tydligt och presentera er (det har hänt att folk ringt in och sagt att ”jag” kan inte komma och då har vi ingen aning om vem ”jag” är eller att man talat så otydligt att ingenting kan urskiljas på svararen).

När vi ställer in en aktivitet så skickar vi ut en s k avvikelse till alla medlemmar (utom de som uttryckligen begärt att slippa utskick), vi kontaktar dessutom de som bokat in sig via sms samt skriver upp det som en avvikelse på hemsidans förstasida.
Vi skickar däremot inte ut något sms om att aktiviteten börjar igen. Principen är att om vi inte skickar en avvikelse kommer aktiviteten att hållas.

Gör gärna lite reklam för oss och våra aktiviteter bland era bekanta. Friskvårdsklubben är öppen för alla även om vår målgrupp finns bland människor med psykisk ohälsa eller neuropsykiatriska funktionshinder/-variationer. Våra fysiska aktiviteter räknas som friskvård för de som till äventyrs skulle ha rätt till friskvård i t ex ett kollektivavtal.
Intaget till vår samtalsgrupp är nu stängt och den och teatercirkeln sätter igång nästa vecka. Intag till dessa grupper kan eventuellt öppnas till våren om det finns lediga platser. Ni är alltid välkomna att kontakta kansliet och sätta upp er på väntelista.
Vi har fortfarande några platser kvar till läs-och skrivarcirkeln som kör igång senare i höst. Kontakta kansliet om ni är intresserade att vara med.

Det var allt för denna vecka önskar Anna och Thomas på kansliet.