Veckobrev 36

Friskvårdsklubben hade förra veckan problem med det s k plugin som gör att vi kan skicka ut våra veckobrev. Detta fick till konsekvens att väldigt många inte fick veckobrevet förra veckan. Detta kan ni dock läsa i efterhand här.

Under hösten kommer Friskvårdsklubben att kunna erbjuda en rad aktiviteter med tema psykisk ohälsa. Vi kommer t ex att ha en temadag i samband med Skåneveckan i oktober.

Men redan nu kan den som är intresserad anmäla sig till vår särskilda samtalsgrupp som tar vid där DBT-gruppen slutade. Samtalsgruppen är helt fristående men kommer att träffas vid tolv tillfällen under hösten och våren och bland annat diskutera strategier och erfarenheter kring psykisk ohälsa och olika verktyg som man kan använda.
Vår nya friskvårdscoach Tove Aurora presenterar sig och gruppen på följande sätt

Vill du veta vad som låg kvar, längst ner i Pandoras ask? Vill du lära dig mer om känslor? I ”Samtalsgruppen” provar vi på olika tekniker och strategier för att hantera ångest och skapar t ex. våra egna, personliga ”Första-Hjälpen-Lådor”. Jag som leder gruppen heter Tove Aurora och jag har flera års erfarenhet att hålla samtalsgrupper. Jag är i grunden konstnär, har varit aktiv i RFSU och jag har gått utbildning på Karolinska Institutet i psykisk hälsa. Gruppen kommer träffas 12 gånger under hösten och våren och pågår ungefär 90 minuter per tillfälle.

Det här veckan infaller den sk suicidpreventiva dagen. I samband med detta vill vi slå ett slag för de s k gula bänkarna, bänkar som utplacerats i Malmö med syfte att alla som sätter sig där ska kunna samtala om bl a psykisk ohälsa med en medmänniska. Mer info om detta hittar ni här (länken öppnas i en ny flik). På söndag kommer Malmös gula bänk-projekt att invigas med ett event på St Johannesplatsen utanför Triangelns station.

Kansliet vill också dela med sig av ett erbjudande som föreningen fått från projekt LIV (Lugnt inre välmående) om mindfullnessträning. Projekt LIV håller mindfullnessträning på Kalendergatan 18, 3tr (hiss finns) och medlemmar från Friskvårdsklubben har möjlighet att pröva på pass där kostnadsfritt.
Passen leds av Anna som leder medicinsk yoga hos oss, men aktiviteten är fristående från Friskvårdsklubben.

Det