Veckobrev vecka 34

Nu är höstterminen igång och vi kan börja förbereda några av de nya aktiviteter som kommer köra igång under september.

Under sommaren har vi skickat ut en hel del sms till våra medlemmar för att påminna om de aktiviteter som hölls på andra tider eller platser än vanligt. Vi kommer nu att återgå till att endast skicka ut SMS vid speciella tillfällen eller avvikelser (dvs inställda eller flyttade pass).

För er som vill ha lite mera daglig information kommer vi även fortsättningsvis att lägga ut information om våra aktiviteter på sociala medier (dvs Facebook och Instagram) samt här på hemsidan, förstås.

Bland våra nygamla aktiviteter så söker vi fortfarande efter deltagare till de av våra aktiviteter där vi endast tar in nya medlemmar vid terminsstart, dvs Läs- och skrivcirkeln, mat- och kostcirkeln och samtalsgruppen. Ni anmäler er genom att kontakta kansliet på 0708 417 586, anmalan@fvkmalmo.se eller via kontaktformuläret på hemsidan. Sedan kommer dessa grupper att vara stängda för nya deltagare under terminens gång.

Teatercirkeln är fullbokad nu, men vi tar emot anmälningar till reservlistan. Om en plats blir ledig så kommer vi att kontakta personerna på reservlistan efter kötid.
Sen kan vi avslöja att vi kommer att starta en bastugrupp senare i höst. Vi kommer att basta tillsammans och den som vill kallbada har alla möjligheter att göra detta (fast det är givetvis helt frivilligt.) Vi tar dessutom in intresseanmälningar till teknikcafét. Namnet till trots så handlar teknikcafét om att göra vardagstekniken mer begriplig för er som inte är speciellt teknikintresserade eller haft möjlighet att lära er alla olika användningsområden som finns med den moderna tekniken. Första tillfället kommer att handla om smarta telefoner och vad man kan ha dem till, vad man ska tänka på med dem och varför de blir alltmer viktiga i det moderna samhället. Och så fikar vi, förstås medan coachen svarar på era frågor.

Den här veckan håller kansliet på Nobel21 stängt, men vi räknar med att kunna finnas på plats på FIFH-hallen på måndag efter klockan 12:00.

Nästa vecka kommer vi hålla vårt första pass med lättgympa på FIFH-hallen klockan 15:00. Det är vår nya coach Christina och hon presenterar passet på följande sätt:

”Puls och styrka. Kom och träna tillsammans med fysioterapeuten Christina! Puls och styrka är ett träningspass med fokus på funktionell träning. Enkla övningar utan krånglig koordination som stärker dina muskler och förbättrar din kondition. Inga redskap behövs, förutom matta som används för övningar i liggande. Passet är 45 min inklusive avspänning och avslappning.”

Med det tackar vi för oss för denna vecka.

Hälsar

Anna och Thomas på kansliet

Livet handlar inte om att finna sig själv, det handlar om att skapa sig själv
George Bernhard Shaw