Veckobrev vecka 29

För många är musik en helande och energiskapande kraft – i vilken form man än väljer att ta till sig den. För er som uppskattar rockens vagga så kan det vara värt att tänka på att det nästa år är sjuttio år sedan Elvis debuterade med ”That’s alright”. Detta skedde alltså den 19 juli 1954.
För er musikintresserade har vi satt ihop en sommarspellista på Spotify som man kan lyssna på. Den hittar ni här:

För Friskvårdsklubbens vidkommande så går vi in i industrisemesterns ”stilla” vecka då inte så mycket händer och sker varken här i Malmö eller på annat håll i Sverige.
Friskvårdsklubben har funnits i dryga åtta år och medlemsaktiviteten ökade konstant varje år fram till pandemin då väldigt många lämnade oss. Detta var inte unikt för vår förening; många föreningar drabbades på detta sätt, och vi tog oss igenom det genom idogt arbete av de coacher, personal och styrelsemedlemmar som var verksamma i föreningen då.

För första gången på länge ökar medlemsantalet nu igen, men vi står fortfarande inför problemet att många av våra medlemmar av olika anledningar inte kommer till våra aktiviteter. Utmaningen nu och till hösten är att få medlemmarna att komma tillbaka till våra aktiviteter och därför skriver jag till er nu. Vi har många intressanta nygamla aktiviteter som kommer att hållas i höst: teatergruppen kommer att komma tillbaka, vi kommer ha en samtalsgrupp igen och vi har precis fått tag på ledare till en konstcirkel. Kansliet kommer under de kommande veckorna att färdigställa höstens schema och bestämma var och hur dessa nya aktiviteter kommer att hållas. Därefter kommer schemat att publiceras på hemsidan.
Som tidigare nämnts har Stina semester denna vecka och nästa. Det kommer följaktligen inte att hållas någon uryoga eller frigörande dans under denna period och vi kommer heller inte att ha någon innebandy nästa vecka. Om vädret tillåter kommer vi spela kubb i parken bakom studenthemmet Sommarstaden istället (vi kör igång klockan 14). Ingen anmälan behövs, men om det regnar eller har regnat ställer vi in. Ring kansliet om ni är osäkra. Ett sms-utskick går ut till betalande medlemmar på måndag förmiddag.
Basal kroppskännedom går av stapeln som vanligt på måndag 13:30 och den medicinska yogan körs på tisdag klockan 12. Båda aktiviteterna sker vid FIFH-hallen – ute om vädret så tillåter, annars inne. Hallen har sommarstängt, men vi släpper in er om ni knackar på dörren.
Det var allt för denna vecka. Kansliet finns tillgängligt hela sommaren och ni är välkomna att ringa, sms:a eller mejla oss om ni har frågor. Vill ni besöka oss så är det enklast att ringa och bestämma tid så ordnar vi det också.
Varma hälsningar från Thomas på kansliet