Medlemsbrev vecka 12

Ett stort tack till alla er som deltog vid vårt årsmöte – närmare information om det andra, extrainsatta, årsmötet kommer inom kort att publiceras tillsammans med de punkter som kommer att tas upp.

Orsaken till att den ekonomiska årsberättelsen bordlades till ett extrainsatt möte senare i vår är att vår revisor varit svårt sjuk under hösten och vintern och därför inte kunnat arbeta med vår redovisning. Han är nu åter i arbete och har påbörjat arbetet, men detta kunde inte färdigställas i tid för vårt årsmöte. Avgående styrelse och verksamhetsledaren ansåg det dock vara av stor vikt att årsmötet hölls i syfte att välja ny styrelse som i motsats till den gamla inte riskerar att förlora sin beslutsmässighet.
En presentation av vår nya styrelse kommer att publiceras i nästa veckas medlemsbrev.

Anna kommer under de kommande veckorna att jobba mycket med kommande samarbeten med olika aktörer som arbetar med psykisk ohälsa i Malmö och se vilka olika aktiviteter och projekt som vi kan åstadkomma tillsammans. Vi kommer publicera mer information om detta under de kommande veckorna.

Kansliet finns som tidigare meddelats numera på Nobelvägen 21-23 och kansliet är öppet för besök på torsdagar mellan 13:00 och 17:00. På grund av en del fräcka stölder så är ingången flyttad från Nobelvägen 21 till Nobelvägen 23 och måste öppnas inifrån. Säg till personalen att ni ska besöka Friskvårdsklubben så kommer jag och hämtar er i lobbyn.
Vad gäller telefontider så har vi fortfarande att lösa detta, så tillfället är det bästa sättet att nå oss att mejla via vårt kontaktformulär på hemsidan eller till info@fvkmalmo.se.
För att nå Anna nås hon på anna@fvkmalmo.se och jag nås följaktligen på thomas@fvkmalmo.se
Vi äger även domänen fvk-malmo.se så ni når oss även på motsvarande adresser där.

På lördag firas Maria Bebådelsedag då vi svenskar sedan tiden kring förra sekelskiftet äter våfflor. En teori om varför det förhåller sig så är rent språklig. Maria bebådelsedag kallades nämligen också för ”vårfrudagen”, vilket snart förvanskades till våffeldagen.
För dem som till äventyrs inte vet vad Maria bebådelsedag är, så rör det sig alltså om den dag då ärkeängeln Gabriel enligt bibeln visade sig för Maria och meddelade henne att hon var havande – exakt nio månader innan barnet föddes 25 december. Att nutida religionshistoriker hävdar att barnet ifråga snarare föddes i oktober fyra år ”före Kristus” är en annan historia.

”En blomma kan inte blomstra utan både sol och regn
Den växer nedifrån – och det gör också vi”
Hannah Blum

Kommentera

Required fields are marked *. Your email address will not be published.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.