Veckobrev 51

Julhögtiden närmar sig, vilket knappast kan ha undgått någon som befunnit sig inom hörhåll av ett varuhus, tv-apparat eller radio. I det moderna samhället förekommer dessutom rödklädda herrar med långt vitt skägg i mycket större utsträckning än själve Jesus, vars förmenta födelsedag kristna firar den 25 december varje år med varierande grad av entusiasm.
Fantasilösa historiker brukar ibland påpeka att Jesus som historisk person (hans namn var egentligen Yeshua ben Yussuf) inte alls föddes på juldagen, inte i Betlehem, att Herodes (som dödade alla förstfödda) varit död i fyra eller fem år då födseln skulle ägt rum och att den skattskrivning som Augustus hade givit order om inte passar med något av datumen. Det vill säga att med bibelns vittnesmål är det svårt att få till ett födelseår som stämmer. Detta säger oss dock inte att Jesus inte existerat som historisk person och inte heller kullkastar det på något sätt basen för den största religionen på jorden. Likafullt ser vi idag fler tomtar omkring oss än Jesusbarn, vilket lär irritera bl a Vatikanen oerhört.

Oavsett om man nu är religiös eller inte så är tiden runt den dag som traditionellt hålls som Jesus födelsedag viktig av så många andra anledningar än de rent historiska eller religiösa. Det handlar om ett tillfälle som är vigt till familjen, till samvaro och som ett sorts paraply av lugn mot vardagen och verklighetens tyngd och svarthet. Dessvärre upplever många människor detta extra mycket över julen. Det är mycket ensamhet, sorg och annat elände som gör sig extra påmint för denna kategori av människor. Så vi på Friskvårdsklubben vill påminna om att det finns föreningar och människor som ansträngt sig att skapa ett sammanhang för ensamma, utstötta eller människor som av någon annan anledning inte ser julen som någon glädjehögtid. Stöd dem gärna om ni har möjlighet.

Denna sista vecka innan jul så har vi genomfört de sista passen på medicinsk yoga och lättgymnastik för året. Dessa aktiviteter kommer tillbaka efter nyår. Håll utkik på hemsidan för mer information om exakt när. Vad gäller t. ex. frigörande dans, teatercirkeln, yoga och arombastu så kommer information om dem när kansliet planerat klart inför våren.

Basal kroppskännedom, innebandy och gymmet på Fitness 24Seven kommer att köra som vanligt med undantag för eventuella helgdagar. Alla eventuella avvikelser kommer att rapporteras på hemsidan.
Under mellandagarna finns vi tillgängliga på telefon 0708-417 586 under kontorstid. Lättast får ni tag på oss på måndagar mellan 09:00 och 12:00, men övrig tid svarar vi om vi kan.

Onsdagen 27 december hålls vårt extra årsmöte då vi går igenom de punkter som bordlades vid det ordinarie mötet i mars. Efter detta blir det julfest med smörgåstårta samt glögg, pepparkakor och annat som hör juletiden till. Tänk på att v behöver ha in era anmälningar till julfesten senast på onsdag 20 december för att vi ska kunna beställa mat. Vi vill påpeka att både årsmötet och julfesten kräver medlemskap i föreningen.

Detta blir årets sista veckobrev. Vi återkommer med förnyade krafter nästa år och önskar alla en riktigt god jul och ett gott nytt år.

önskar Anna och Thomas på kansliet

Om du ger ett löfte om att ändra dig själv varje år, låt detta års löfte bli att vara dig själv