Veckobrev vecka 21

Under de dryga åtta år som Friskvårdsklubben funnits har fokus legat väldigt mycket på vuxna personer som lider av psykisk ohälsa eller neuropsykiatriska funktionshinder/-variationer. Vi har därför försökt att utöver våra vanliga satsningar för den målgruppen få till aktiviteter som riktar sig till unga vuxna, personer i den här kategorin som befinner sig någonstans mellan ungdomens svårigheter och ett vuxenliv som inte alltid ter sig så begripligt för en ung person.
Vi har planerat för aktiviteter som är riktade till just denna målgrupp, men vi behöver ledare/coacher i åldersspannet 18-25 år som kan leda dessa aktiviteter.
Helst ser vi sökande som har erfarenhet av att leda grupp – gärna från idrottslivet, men vi är givetvis öppna även för sökande med andra erfarenheter eller förmågor som kan anses vara likvärdiga. Det utgår arvode för detta och den sökande måste vara beredd att lägga tid för förberedelse innan själva aktiviteten. Ledaren får självklart hjälp och stöd från Friskvårdsklubbens kansli.
Är du själv intresserad eller känner någon som skulle passa för detta så kontakta oss på kansliet på 0708-417 586 (eller info@fvkmalmo.se) för en intervju.
I övrigt så fortsätter våra aktiviteter som vanligt och dessutom så kommer vi under nästa vecka att köra igång inte mindre än tre nya aktiviteter:

Mat- och kostcirkel. Här lagar man mat, men aktiviteten tar även upp hur man kan sköta sin kost och matlagning för ett mer hälsosamt liv.
Teknikcafé: För dig som inte är så hemma med vardagstekniken. Kom och lär dig lite hur smarta telefoner fungerar och ställ frågor om hur du antingen kan sköta de mer grundläggande sakerna själv eller få hjälp från Thomas som har jobbat som IT-ansvarig och -tekniker i dryga tjugofem år.
Cykla Torupsrundan med oss. Vi cyklar ut i bokskogen, umgås och upplever den fantastiska natur vi har precis intill knuten.

Anmäl dig själv på hemsidan, SMS:a/ring 0708-417 586 eller mejla oss på anmalan@fvkmalmo.se

På dessa aktiviteter behöver ni vara medlemmar. Men ni får allt detta och mer för endast 140 kronor för hela 2023.

Vi kan nu även avslöja att vi kommer att ha tre stycken teaterworkshops i sommar. Med början i mitten av juli så kommer vår coach Robert att hålla i tre tillfällen med olika teman. Mer info kan ni hitta här. Det går bra att boka plats redan nu, men tänk på att boka av er om ni får förhinder så att andra kan få en chans i ditt ställe.

Det tråkigaste sist. På grund av ett tekniskt fel hos Telenor så blev vår kanslitelefon 0708 417 586 tillfälligt bortkopplad i samband med att vi uppgraderade föreningens abonnemang. Ingen på Telenor tycks veta vad detta berodde på och i skrivande stund vet vi inte när telefonen kopplas på igen, men Telenors tekniker jobbar med det. Under tiden kan ni mejla kansliet på info@fvkmalmo.se eller SMS Anna på 0708-417 594 så kontaktar vi er så fort vi kan.

Vi avslutar med ett citat från Leonard Cohen:

”Det finns en spricka i allt, det är så ljuset tar sig in”

Hälsar
Thomas