Medlemsbrev vecka 10

Välkommen till Friskvårdsklubbens första veckobrev!

Låt mig presentera mig. Jag heter Thomas och är ny som administratör på Friskvårdsklubben. I nästa veckobrev kommer jag att skriva ned de nya telefontiderna, vilka nummer som gäller och när man kan besöka oss på kansliet. Detta är inte klart än, så jag ber er ha tålamod.

Jag heter Thomas och är ny administratör på Friskvårdsklubben. För närvarande når ni mig lättast på thomas@fvkmalmo.se.

Våren närmar sig och när jag skriver det här skiner solen in genom fönstret i mitt arbetsrum. Det är en härlig känsla när man förnimmer den där värmen och ser solstrålarna spela på väggarna.

I dagarna har DN uppmärksammat hur den amerikanska hälsoorganisationen American Heart Association tagit fram ett schema för bättre välmående och längre livslängd. De kallar det för Life’s essential 8  – livets nödvändiga 8. Det är alltså 8 punkter som tillsammans ska öka chansen för bättre hälsa och ett längre liv och punkterna är inte särskilt revolutionerande:

  • Se till att få regelbunden och bra sömn
  • Rök inte
  • Håll blodtrycket nere
  • Håll koll på ditt kolesterol
  • Håll ditt BMI på en lagom nivå
  • Håll blodsockret på en lagom nivå
  • Regelbunden motion
  • Regelbundna matvanor

Vi på Friskvårdsklubben har till ambition att skapa aktiviteter för i första hand människor som lider av psykisk ohälsa eller har neurologiska funktionshinder. Målet är att kunna stå till tjänst med aktiviteter som hjälper våra medlemmar att uppnå flera av de här viktiga punkterna.

Vi har i skrivande stund inga öppna aktiviteter inom det kulturella eller sociala området. Styrelsen kommer att ta ställning för hur vår verksamhet ska utvecklas det närmaste året och vilka eventuella nya aktiviteter som kommer att startas. Ni som medlemmar är extra viktiga när det gäller vilka aktiviteter som ni skulle vilja se.

Därför: Skriv gärna till oss och föreslå vilka aktiviteter som ni skulle vilja gå på eller skriv en motion till vårt årsmöte. Formellt måste motioner lämnas in i förväg, men styrelsen har bestämt att i år kan motioner (förslag) lämnas in samma dag som årsmötet hålls.

Vad gäller Stinas aktiviteter så är hon åter i tjänst och aktiviteterna kommer att hållas som vanligt. Se närmare i schemat här på sajten. Vi uppdaterar det dagligen.

Det var allt för denna vecka. Ta hand om er.

”Kom ihåg att du är unik. Precis som alla andra.”
Margret Meade