Tycker du om att skriva och läsa? I Skrivarcirkeln träffas vi och läser och skriver texter, på egen hand och tillsammans. 

Skrivarcirkeln är grupp som kommer vara stängd för nya medlemmar under 2023 och kommer bestå av max 15 deltagare. Anmälan till gruppen är öppen fram till 15 februari.

Några ord från vår cirkelledare Elisaveta:

Skrivarcirkeln firar 9 år.

År 2014 startade cirkeln som ett projekt med mig, Elisaveta Gräsbeck, som initiativtagare. Genom arbetet i socialpsykiatrin i Malmö kom möjligheten att starta ett kreativt forum för skrivande. Det tog tid innan deltagarna hittade kursen, innan ryktet spreds och framför allt – innan alla kunde vara säkra på att cirkeln skulle finnas kvar, projekt måste ju finansieras också.

Alla i vårt avlånga land har inte råd eller möjlighet att gå studiecirklar och kurser. Det kan också vara svårt att hitta ett sammanhang som känns tryggt och förstående.
Skrivarcirkeln vill vara ett undantag – ett ljus i det grå. Genom Friskvårdsklubben – en förening för personer med psykisk ohälsa – har cirkeln fått en fin inramning och grund.

Skrivarcirkeln har hunnit göra mycket tillsammans genom åren. Vi har rimmat, sjungit och läst. Vi har svurit över haikus och skrattat åt dåliga limerickar.
Vi har skrivit på café, i kyrkan, på tåget, ute i parken med jordgubbar och till gitarrmusik och i strålande sol ute på Ven. Vi har anordnat poesiaftnar och fyllt Margaretapaviljongen i Pildammarna med publik som inte gick oberörd hem.

Detta år kommer cirkeln att ta en annorlunda riktning. Det är dags att fira och dags att summera! Dags att samla det som skrivits genom alla år, under en och samma pärm.
Vi ska skriva en bok!

I år kommer cirkeln därför att vara en stängd grupp med 15 platser. Anmälan är öppen för såväl nya som gamla deltagare i cirka två veckor till: Fram till 15 februari.

Vi kommer att träffas under vår och höst varannan vecka på onsdagar kl. 17-19 i huvudsak på Nobelvägen 21. Vi skriver tillsammans men skrivande arbete sker också mellan träffarna. Cirkelledaren kommer att bolla manusidéer med varje deltagare.

Nu skriver vi för att publiceras.

Anmälan kan göras här. Tänk på att anmälan inte automatiskt innebär medlemskap i gruppen. Det finns femton platser och cirkelledaren kommer att återkoppla till de personer som kommer att ingå. Har ni frågor så kan ni kontakta Elisaveta på länken ovan eller via vårt kontaktformulär.